Megbízóink
kb_logo

Kovács Borház

A gyöngyöstarjáni Kovács Borház szőlőterületei a Mátrai borvidék legjobb adottságú dűlőiben találhatók, melyek mellé gondos munka és több mint 20 éves szakértelem párosul. A fő cél azonban ma is változatlan: kitűnő borokat készíteni, hagyományos módszerekkel és új generációs gondolkodással. A borok készítésekor elsődleges cél a tájra jellemző ízjegyek hangsúlyozása. Ennek érdekében a feldolgozás során a lehető legkíméletesebben bánnak a szőlővel. Jelenleg közel 15 hektáros szőlőterületen folyik a termelés, amelynek nagy része fehérbort adó szőlőfaj, de közel 4 hektáron kék szőlő is található. A területeken többek között Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Gris, Olaszrizling, Szürkebarát és Kékfrankos szőlő termesztésére vállalkoztak, így kínálva széles választékot a borkedvelő közönségnek. A szőlőt már az ültetvényen szelektálják, majd kézzel szüretelik. A Kovács Borászat kapacitása 500 hektoliter, amelyet folyamatosan bővítenek. A gondos munka és a közel 20 éves szakértelem célja: kitűnő borokat készíteni hagyományos módszerekkel és fiatalos gondolkodással. Elegáns, karakteres, illat- és ízvilágban egyedi, egyszóval emlékezetes borokat kínálnak. A fehérborok készítése saválló kóracél tartályokban történik, míg vörösboraik héjon erjednek, majd barrique fahordókban érlelődnek, így elnyerve különleges és izgalmas ízvilágukat.

kovacs_pinceszet

Így válasszunk bort az ünnepi asztalra

Így válasszunk bort az ünnepi asztalra Borkalauz kezdőknek (is) Hogyan válasszunk bort, miről árulkodik az ár? Mire kell odafigyelnünk az...

borospince2

„Ellustul” a bor, ha túl hűvösben tartják

5+1 érdekesség a borospincék világából A kiváló minőségű hazai borok hosszú utat tesznek meg a szüreteléstől az asztalig, de vajon...

gyongyostarjani_szololugas

Kiváló borokat ígér a mátrai szüret

Szerencsés szezonban bíznak a régió borászai Míg az idei időjárás számos borvidéken kedvezőtlennek bizonyult és jelentős károkat okozott, egyes régiók...

nyari_borkoktelok

Frissülj fel a nyár legmenőbb borkoktéljaival!

A nyári forróságban nincs is üdítőbb, mint egy kellemes teraszon élvezni a jéghideg fröccsöt vagy rosét. Pár hozzávalóval viszont tovább...

matrai_borvidek

MátraOpen: gasztronómiai és boros kalandok a Mátra szívében

Második alkalommal rendezik meg a gyöngyöstarjáni MátraOpent május 27-28-án, ahol az autentikus magyaros ételek és minőségi borok szerelmeseit várják. A...

kovacs_zita_es_kovacs_laszlo

Női borászok régen és most

Míg az ókorban nem is szolgálhattak fel bort a nők, addig napjainkban már egyre több női borásszal találkozhatunk. Bár a...

pongratz_peter

Út a Michelin-csillagig

A siker receptje egy sommelier szemével A Michelin-csillagok elnyeréséhez számtalan feltételnek kell megvalósulnia egy étteremben. A kifogástalan ételek mellett, a...

rozmaringos_baranysult2[1]

Húsvéti receptek a Mátra szívéből

A húsvéti asztalról sosem hiányozhat a sonka és a kalács, de mindig érdemes új ízekkel feldobni a már megszokott ünnepi...

vorosbor

Érkezik a fehér és rosé szezon

Tavaszi-nyári bortrendek Reneszánszát éli a borfogyasztás, ma már nem csak az idősebb korosztály, de a fiatalabbak is szívesen kortyolgatnak egy-egy...

matrai_borvidek

Első tavaszi kirándulás: fedezd fel a Mátra szívét!

4 ok, amiért érdemes ellátogatni Gyöngyöstarjánba Az első napsugarak azonnal a természetbe, az erdőbe csalogatnak minket, legszívesebben minden hétvégét a...